Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Na putu do vjenčanja – Julia Quinn

“Na putu do vjenčanja” je osmi roman iz serijala o obitelji Bridgerton.Mozaik knjiga je ovaj serijal počela objavljivati još 2015.godine.Moram priznati da nisam pročitala sve nastavke iz serijala,ovo mi je četvrti.Tako da ovaj roman gledam kao da je samostalan i odličan mi je.Baš sam uživala čitajući ga.

Gregory Bridgerton je najmlađi brat u obitelji.Kao najmlađi smatra da se mora i najviše dokazivati braći i sestrama.Mora napraviti nešto posebno kako bi dokazao da je odrastao.Za zadatak si je odabrao izabrati si ženu koju će voljeti i koja će voljeti njega.Želio je brak iz ljubavi,a ne iz računa.

I eto,dogodilo se ono što je oduvijek znao da će se dogoditi.Čim ju je ugledao znao je da je ona žena njegovih snova,žena koju je čekao i nadao se da će ju prije ili poslije sresti.

Nikada ni prema jednoj nije osjetio takvo što.Takvu vatru,takvo oduševljenje i taj neobičan osjećaj mirne i sretne predaje u ruke sudbine.

Vjerovao je da će se zaljubiti na prvi pogled u ženu svog života,maštao o pravoj i iskrenoj ljubavi.I zaista,zaljubio se na prvi pogled u prekrasnu Hermione.Hermione je bila toliko lijepa da su muškarci kao psići trčali za njom i udvarali joj se,ali ona nije marila za njih.Ona je voljela drugog.

Godinama je sanjao o tom susretu.O bezimenoj ženi čiji lik nije mogao zamisliti,no sve ostalo jest.Strast i žudnju između njih kad im se pogledi napokon sretnu.Trebali su se na prvi pogled prepoznati,shvatiti da su jedno za drugo.A što se dogodilo?Žena njegovih snova mrtvo-hladno ga je proslijedila svojoj najboljoj prijateljici.

Hermione nikada nije bila sama.Uz nju je uvijek stajala njena najbolja prijateljica Lucinda.Gregoryju je Lucy predstavljala teret u pokušajima osvajanja Hermione.

S druge strane,Lucy si je dala za zadatak pomoći Gregoryju osvojiti Hermione.Davala mu je savjete koji nisu urodili plodom.

Ali,ono što se dalje događalo,totalni je preokret radnje.Gregory i Lucy pomalo otkrivaju da se zaljubljuju jedno u drugo.Gregory otkriva da zaluđenost Hermionom nije prava ljubav.Lucy je počela sačinjavati sav njegov svijet.

Pogled mu je bio čvrst i uporan no ujedno topao i pomalo znatiželjan,kao da se nešto pita ili možda…kao da je iznenađen?Kako god bilo,nikad dotad nije je tako gledao.Na neki način,bilo je to kao da ju prvi put vidi.

Ali,Lucy je već godinama obećana drugom,a njezin opaki stric nikada ne bi odobrio raskid tih zaruka.Hoće li se Gregory uspjeti izboriti za pravu ljubav svog života ostavljam da sami saznate…

Voljela ga je,silno ga je voljela,a nikada neće biti njezin.I nikada,nikada ju nitko neće gledati ovako kao što ju on sada gleda.Nikad više to neće doživjeti.Ujutro će se udati za muškarca koji je neće željeti ni poljubiti.

Kao što sam već rekla,ova knjiga me oduševila.Lako se čita,jako je zanimljiva,a preokret u radnji dodatno zahuktava stvari i vuče na daljnje okretanje stranica.

I tada je postao posve siguran.Nije samo zaljubljen u nju.Voli je.

Bilo je to nešto najljepše i najčudnije što je ikada doživio.Čarobno,uzvišeno.Predivno. Cjelovito.Odjednom mu je postalo savršeno jasno,sve je sjelo na svoje mjesto.Znao je sve što treba znati.

Ovaj roman prvenstveno priča o ljubavi.Ljubavi na prvi pogled,onoj koja te sekundarno izbaci iz tijela i digne u nebesa,poremeti um i probudi leptiriće u trbuhu.Ali,nije svaka ljubav na prvi pogled prava ljubav.Ponekad to bude samo trenutna zaluđenost,opčinjenost,nešto što brzo splasne.

Lucy i Gregory su jako simpatični likovi.Oboje su duhoviti i šarmantni.Polako se sprijateljuju ali kad se to sve krene razvijati na višem nivou,postaju jako oprezni.

Oči su mu blistale pod svjetlošću stotina svijeća.No bilo je u njegovom pogledu još nešto… posesivno i ponosno.Odlučno.

Ovdje imamo priliku svjedočiti pravoj ljubavi koja se rodila nenadano.Ljubavi koja je uzdrmala i Gregoryja i Lucy jer je nisu očekivali.Ljubavi koja,iako je međusobno uzvraćena,ipak nije moguća.Koja ima jednu veliku prepreku,naizgled nepremostivu.

…nije bio siguran kako se to dogodilo,no svaka pojedinost ostala mu je urezana u sjećanju.Način na koji ga je gledala… kao da ga treba,kao da je on njezina stijena,središte njezina svijeta.

Ovoj ljubavi na putu stoje odluke starijih,ucjene i strah za obitelj.Tako da osim ljubavnih scena,ova knjiga nudi nam par dobrih zapleta sa ucjenama,pokušavanjima rješavanja problema pa čak i otmicom.Dovoljno da zaintrigira čitatelja i uvuče ga u priču stopostotno.

Za ljubitelje povijesnih romanci ova knjiga je kao stvorena za kratiti duge zimske večeri.Vatrica,dekica,topli napitak i knjiga i savršena večer je pred vama uz knjigu koja veliča pravu ljubav,odanost i borbu za najdražu osobu.Ja sam uživala čitajući ju,nadam se da ćete i vi.

Bila je savršena žena za njega,njegova druga polovica.A gotovo ju je previdio,i to samo zato jer je mislio da ljubav mora biti uzbudljiva,prepuna strasti i drame.Nikada mu nije palo na pamet da je prava ljubav mirna poput rijeke.Lagana i lepršava poput pera.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: