Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Mjesto spokoja – J. J. Laljek

J. J. Laljek sam upoznala čitajući knjigu Pobjedničko srce, koja je prvi dio trilogije Oaza. Knjiga je izdana samostalno. Ovoga puta, Jasminin trud i rad prepoznat je od izdavača Felix liber koji je izdao njen novi roman po imenu Mjesto spokoja.

Glavni likovi ovog romana su Lina i Alex. Oboje su naizgled snažnog karaktera, a ako ćemo zagrebati malo dublje ispod površine, naići ćemo na dvije krhke skulpture kojima prijeti emocionalno uništenje.

Plašila se ovakvih muškaraca. Plašila se onoga tko bi takav muškarac mogao biti u njezinom životu. Što bi mogao postati.

Lina je došla u malo mjestašce kako bi preuzela kuću koju je naslijedila nakon očeve smrti. Nije joj ta kuća ni najmanje draga jer iz tog razdoblja pamti samo loše trenutke. Nesretno djetinjstvo na nju je ostavilo traga. Na trenutke se ponaša nelogično, pomalo frustrirajuće. Onaj koji joj može pomoći definitivno je šarmantni susjed Alex, samo kad bi ga pustila kraj sebe.

Alex je Rus grčkog podrijetla, sa naizgled mirnim životom, ali u sebi nosi jednu ogromnu tajnu o kojoj nikada nikome ne priča. Koliko god mu bilo teško, navikao se ostaviti loše u nekom malom kutku svog srca i ne ispoljavati to prema van. Alex je idealna osoba koja može pomoći Lini premostiti sve probleme iz prošlosti, posebno kada krenu posebno iscrpljujuće vizije. No Lina, još uvijek ne znajući kako ovladati svojim osjećajima, ne dozvoljava Alexu da joj uvijek bude pri ruci. No, duhovi prošlosti uznemirit će njihova srca, a zrnca nade u iskrenu ljubav pomutit će njihov svijet.

Možeš biti slobodna i kada nekog voliš. Ta ljubav je sigurnost, znak da si živa, krila kroz koja osjećaš sve emocije.

“Mjesto spokoja” je odličan roman protkan romantikom uz određenu dozu mističnosti i nadnaravnog. Priča je to o djevojci koja pronalazi ljubav svog života, usputno rješavajući zagonetku svog traumatičnog djetinjstva. A da ne bi sve bilo jednostavno, u priču se uvlači i jedan duh koji poprilično začinjava cjelokupan doživljaj djela. Ovo je jedno jako zanimljivo, ugodno, pitko štivo koje ulijeva nadu da će dobro uvijek pobjeđivati zlo. Moju preporuku imate.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: