Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Vjeverice svađalice – Rachel Bright & Jim Field

Rachel Bright je autorica i ilustratorica dječjih slikovnica,u kojima surađuje sa ilustratorom Jimom Fieldom.Njezine su knjige prodane u više od 300 000 primjeraka samo u Velikoj Britaniji,a prevedene su na više od 30 jezika.Kod nas,u izdanju Profil knjige,izdane su dvije njene slikovnice “Miš lavljeg srca” i “Vjeverice svađalice” koje plijene punu pozornost kako malih tako i velikih čitatelja.

Glavni likovi ove slikovnice su dvije pohlepne vjeverice – Ivica i Bruno.

Cijela šuma skupila je hranu za dugu zimu još tokom ljeta.Ali ne i Ivica.On je se zabavljao,živio za pustolovine.No s dolaskom jeseni Ivica je primjetio da je njegova smočnica prazna!A pred njim je duga i hladna zima.

Ivica se razveselio vidjevši visoko na grani jedan češer.Samo jedan ali vrijedan!Ali,tu se javlja prijetnja.Osim Ivice i Bruno je vrebao upravo taj isti češer.Iako je Bruno skupio i više nego dovoljno hrane za zimnicu,nedostajao mu je baš taj jedan češer.

NO… Ivica nije bio sam. Bila su ondje još dva gladna oka. Da,Spremni Bruno kanio je zgrabiti češer u dva-tri skoka.

I tu počinje jaaakooo uzbudljiva utrka naših junaka za jednim samotnim češerom koji je pao s grane i omogućio im pravu malu pustolovinu!

Kad su vjeverice dojurile, svaka hitro s jedne strane, češer malčice se zatresao, a zatim je… PAO S GRANE!

Ova slikovnica je odlična!Pravo oduševljenje!Stranice su prepune zanimljivih i maštovitih rima.Odlična je za čitanje naglas,a može se čak i odglumiti pravi mali igrokaz.

Vjeverice našle su se sve do grla u nevolji! Zar je tako skupa cijena nadmetanja tko je bolji?

Uz odlične rime s kojima se djeca (i odrasli) od srca nasmiju,slikovnica obiluje slikovitim ilustracijama prepunim boja,posebno jesenskih motiva.

Ono što je posebno bitno,osim dobre zabave koju ova slikovnica garantira,jest ono čemu nas ona zapravo uči.Ova priča dočarava važnost prijateljstva i dijeljenja.Svi znamo koliko se nekad teško odvojiti od nečega, koliko znamo biti sebični i pohlepni.I djeca često označavaju svoj teritorij,svoje igračke,i ne daju drugima ni blizu.Ovo je odlična lekcija za djecu da od najranije dobi nauče dijeliti s drugima,da nauče cijeniti prijateljstvo.

Da,Ivica i Bruno dijele sve jer sad dobro znaju da je NAJBOLJE na svijetu kad se prijatelji zabavljaju.

Mnogo slikovnica sam pročitala,ali s ovom sam se posebno oduševila.I tekstom i ilustracijama.Zasigurno jedna od boljih slikovnica,posebno vesela i smiješna,sa predivnim rimama,šarenim jesenskim ilustracijama i posebnom poukom.Veliku preporuku imate od mene,a s obzirom da je Interliber još uvijek u tijeku,možete je nabaviti i po akcijskoj cijeni.A bliže se i blagdani,i zasigurno bi bila jako lijep poklon vašim mališanima…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: