Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Poljubac za pamćenje – Teresa Medeiros

Raj ne poznaje takav bijes poput mržnje koja je nekoć bila ljubav,a ni pakao srdžbu poput žene prezrene.

“Poljubac za pamćenje” je ljubavni roman autorice Terese Medeiros.Ovo je ujedno bio i moj prvi susret sa ovom autoricom.Priča mi se jako svidjela,a pomalo podsjeća i na modernu bajku temeljenu na pričama o Ljepotici i zvijeri,ili pak o Trnoružici ali s obrnutom ulogom jer u ovom slučaju Trnoružica bi probudila svog hrabrog princa iz sna…

Ponekad ljudi rade krive stvari zbog pravih razloga.

Sterlinga Harlowa je još kao malog dječaka otac prodao svom stricu Granvilleu Harlowu,vojvodi od Devonbrooka.On ga je odgojio za svog nasljednika.Iako je imao sve što poželi,Sterlingu je falila ljubav,posebno majčinska.

Prodali su ga.Njegovi su ga roditelji prodali ovomu odvratnom starom čovjeku s hladnim očima i žutim zubima.

Nakon majčine smrti,Sterling je odlučio preuzeti kuću u kojoj je živio kao dječak.Ali u toj kući živjelo je troje župnikove djece koje je njegova majka uzela sebi pod skrb.

Kako bi ipak zadržali kuću,najstarija kći Laura se trebala udati prije dvadeset i prvog rođendana koji se jako bliži.Jednog dana lutajući šumom,nailazi na onesvještenog Sterlinga,prema kojem inače osjeća ogroman prezir.Ali,pošto nije znala tko je on,a bio je toliko lijep i očaravajući,dobila je snažan poriv da ga poljubi.

Dok je sunce obasjavalo njegove uzvišene crte lica,izgledao je bezvremeno poput princa koji je čekao tisuću godina da ga netko probudi iz začaranog sna.Pozlaćene trunčice prašine lepršale su oko njih dvoje poput vilinske prašine.Jedino što je moglo objasniti šokantni poriv koji ju je sada počeo voditi bilo je to da je pala pod šumske čini.Laura Farleigh,pobožna župnikova kći koja nikada nije nijednom svom udvaraču dopustila da je drži za ruku,nagnula se i spustila svoje usne na njegove.

Sterling je dobio amneziju od pada i udarca u glavu,a Laura je iskoristila priliku i slagala da je on njezin zaručnik Nicholas.Govorila mu je sve što bi ona htjela da on bude,stvarala savršenog džentlemena od njega.Ali,on je nekako u podsvijesti osjećao da nije baš tako nevin i da se zasigurno ne može zadovoljiti samo poljupcima.

Njihova prva bračna noć bit će im nezamislivo uzbudljiva,ali ne onako kako bi oni htjeli.Bit će to noć za pamćenje,noć velikih otkrivenja,ali i novih problema…

Precijenio si moj šarm.Neki bi se složili s time da ja nisam nikakva nagrada.Možda će joj udaja za mene biti najveća kazna koju zaslužuje.

Ovo je jedan dirljivi romantični roman upotpunjen jednom dobrom dozom humora.Na početku me malo rastužio i razljutio.Pitala sam se kakav to roditelj moraš biti da prodaš vlastito dijete.Dječak Sterling tog je dana htio zagrliti majku po posljednji put,da zauvijek pamti taj zagrljaj.Ali,bijesan zbog takve izdaje prošao je kraj nje kao da i ne postoji.I cijeli život joj to zamjera,cijeli život pati zbog tog propuštenog zagrljaja.

Majka je kleknula pokraj vrata,dok ju je otac držao za rame,i raširila ruke prema Sterlingu.Sterling je znao da mu je ovo posljednja prilika da je obgrli oko struka i nasloni svoje lice u toplinu njezinih grudi.Posljednja prilika da zatvori oči i duboko udahne miris narančina cvijeta koji je kupao kestenjaste pramenove njezine kose.No iako ga je njezin prigušen jecaj zabolio do kosti,Sterling je naposljetku prošao pokraj nje i izašao kroz vrata bez ijedne riječi,ukočivši ramena kao da je već postao vojvoda od Devonbrooka.

Nekada dobar i mio dječak,odgajan hladno i bezosjećajno,postaje ozloglašeni razvratnik poznat kao Demon od Devonbrooka.

Laura je ta koja je zadužena za odgoj mlađih brata i sestre,koji su zaslužni za obilje humora u knjizi.Čvrsto želeći zadržati krov nad glavom,odlučila je zgodnog mladića uvjeriti da je njen zaručnik,niti ne sanjajući da sklapa pakt sa samim vragom.Lauri nije bila mrska činjenica da će se udati za nepoznatog čovjeka,ona je u svojim mislima od njega stvorila najplemenitijeg gospodina koji ispunjava sve njene kriterije.

Lauru je otac upozorio.Ako prodaš dušu vragu,samo je pitanje vremena kada će doći na naplatu.Ali tata je nikada nije upozorio da će vrag biti tako predivan da bi mu poželjela predati dušu bez ikakva opiranja.

Nepobitna je činjenica da se između njih razvila vatrena strast,privlačili su jedno drugo,a Sterlingova smušenost dok nije znao tko je bila je poprilično simpatična.Dok se on tražio,Laura je znala točno što želi i što treba i iskoristila je priliku da spasi sebe i svoju obitelj.

Nije izgledao poput vraga,nego poput paganskog boga koji je stajao između njezinih nogu usred svjetlosti kamina,dok su mu oči sjajile od žudnje.Ona mu se bila spremna predati kao žrtva na njegovu oltaru užitka.

Sterlingovi osjećaji nakon otkrića su poprilično uzburkani,rastrgan je između bijesa zbog prevare,strasti i razočaranja.Mora sve posložiti,otkriti osjećaje duboko zakopane u sebe još od djetinjstva i odlučiti što i kako dalje.

Pravi se muškarac ne gleda po godinama,nego po tome koliko se dobro brine o onima koji ovise o njemu.

Ovaj roman se lagano čita,uzbudljiv je,romantičan,napet i humorističan.Taman po malo od svega da zaokruži priču u kompletnu cjelinu koja drži pozornost čitatelja od početka do kraja.Ako ste ljubitelji romantičnih romana,ovo je odličan izbor za kratiti duge zimske noći.Dekica,vatrica i knjiga,može li bolje od toga?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: