Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Seks & glad – Mr. Blue

Korona virus poremetila je našu svakodnevicu. Sve što je bilo normalno do tada, sada više nije. Sada imamo “novo normalno”. U doba kad je taj nesretni virus krenuo harati svijetom, kada je i kod nas krenuo prvi lockdown, nastala je i ova knjiga.

Knjigu “Seks & glad” napisao je naš zagrebački pjevač, koji se za potrebe ove svoje intimne ispovijesti naziva Mr. Blue. Iako smo svi znatiželjni saznati tko se krije pod tim pseudonimom, razumijem njegovu želju da ostane dobro sakriven. U knjizi je ipak pisao o pikantnim detaljima a znamo kako bi to žuta štampa vrlo rado dočekala, zar ne?

Kad te žena ostavi, to je trajni status kojeg se nikada nećeš riješiti. Da imaš tri puta veću plaću od nje, ljepši stan i mlađeg komada, uvijek ćeš ostati u minusu i uvijek ćeš znati da je ona tebe ostavila.

Ova emotivna biografija sadrži doista puno pikantnih pojedinosti, počevši još od puberteta pa sve do zrele dobi. Koliko se da shvatiti iz knjige, pjevač ima zavidnu karijeru, svoj bend još od dječačkih dana, ali sreće u ljubavi nikako nema. Malo čudno, zar ne? Ali, ako pročitate knjigu, ni to vam više neće biti čudno. On je jednostavno u životu imao toliko djevojaka za provod, koje su za njega bile samo još jedna crtica na papiru više, da je počeo težiti savršenstvu. A znamo da nitko nije savršen. Nisu sve ljubavi bile za jednu noć, našla je se pokoja koja je malo duže trajala, ali nijedna se nije zadržala.

Kažu da pametni uče na tuđim greškama, glupi na svojima, a ja sam morao više puta na istima.

Kroz ovu knjigu Mr. Blue nam donosi i svojevrsnu priču o Zagrebu, o odrastanju u ondašnje doba, o načinu na koji je razmišljao nekada i sada, o glazbi, provodima, sazrijevanju, ali prvenstveno o ljubavi.

Knjiga se brzo čita, jednostavna je i zanimljiva za čitanje. Još posebno ako, kao i ja, od početka imate svog favorita tko bi to mogao biti, pa ga uspoređujete s onim što u knjizi zapravo piše. I da, još uvijek sam uvjerena da znam tko je.

Da, nakratko je zabavno otkrivati svoje seksualne mogućnosti, ali kome poželjeti laku noć, s kim podijeliti sumnje i brige, na koga se osloniti? Ne možete i ne želite dijeliti taj dio sebe s nekim tko nije uistinu dio vašeg života na dublji, temeljitiji način.

S obzirom da nam ide Božić i blagdani, možda poželite nekome pokloniti ovu knjigu pod bor. Mislim da bi bila jako zanimljiv poklon. A našem Mr. Blue-u želim da si u idućoj godini napokon nađe ljubav svog života jer “šta ti je ljubav ako nemaš sreće, ako te nikada neće”. Možda je baš iduća godina godina velikog preokreta za našeg glazbenika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: