Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Metoda Wim Hof – Wim Hof

Wim Hof poznat je diljem svijeta kao Ice Man ili Ledeni čovjek. Njegov životni put doista je poseban još od samog rođenja. Bilo je to doba kad nije bilo ni uzv ni sve moguće današnje tehnologije modernog doba. Njegova majka rodila je sina Andrea. Osjećala je još jedno dijete u sebi, ali doktori su tvrdili da joj se to samo čini. Naposljetku je završila na hitnu operaciju kako bi porodila i Wima. Bilo je jako teško i opasno, a njegova majka toliko ga je željela da je zavapila Bogu da ga sačuva kako bi jednog dana mogao biti misionar. I Bog ga je sačuvao, život ga nimalo nije mazio ali iz svakog teškog događaja crpio je snagu za dalje.


Jedan od težih događaja koji ga je snašao jest samoubojstvo njegove žene koja se nije znala nositi sa svojim psihičkim problemima. Wim je ostao sam sa četvero djece, poprilično ustravljen i izgubljen, ali sa ogromnom željom da uspije odgojiti djecu i naći načina za živjeti dalje.
Uza sve to, tokom cijelog života osjećao je neki zov prirode, povezanost sa hladnoćom, s uvjetima pri niskim temperaturama. Osluškivao je i prirodu i svoje tijelo i pomicao granice koliko daleko može ići. A ono što mu je hladnoća donosila, za njega je bilo neprocjenjivo. Bio je to unutarnji mir, ali iznad svega i zdravlje…

Dah su vrata. Što uopće postoji bez daha? Dah je mjesto gdje počinje sav život.

Metoda koju ne samo zagovara, nego i živi, bazira se na izlaganju hladnoći i vježbama disanja i snazi uma. U knjizi opisiva kako se na siguran i kontroliran način izložiti hladnoći koja osnažuje krvožilni sustav i budi neiskorištenu snagu ljudskog tijela. Ne morate se šokirati na pomisao da ćete morati ući u kadu punu leda ili mrzlo more, rijeku… Za početak, dovoljan je izlaz iz komfor zone, nakon tuširanja toplom vodom jednostavno zadnjih 15-20 sekundi okrenite na hladnu vodu. I postupno, kako dani prolaze, pojačavajte vrijeme tuširanja hladnom vodom. Vjerujte mi, koliko je isprva nelagodno, toliko je i preporođavajuće.

Da biste išli naprijed, ponekad se morate vratiti nazad.

Osim izlaganja hladnoći, Wim donosi i tehniku disanja koja pomaže izbaciti toksine iz tijela. Ove vježbe disanja mijenjaju kemijski sastav tijela, pune energijom i usredotočuju um.

Milijuni ljudi diljem svijeta prakticiraju metodu Wim Hof i svjedoče kako im je pomogla pobijediti poteškoće sa zdravljem i kronične bolesti. Dobrobiti ove metode potvrđene su i od strane osam sveučilišnih istraživačkih studija.

Život je mnogo više od onoga što je očima vidljivo, ako se odlučimo tragati. Tragač postaje otkrivač, onaj koji otkriva mnogo više od onoga što je smatrao mogućim.

Želite li imati više energije, smanjiti stres i osnažiti imunološki sustav? Želite li bolje spavati, poboljšati svoje kognitivne sposobnosti, podići raspoloženje, izgubiti težinu i ublažiti tjeskobu? Ako je vaš odgovor na ova pitanja DA, onda je ovo prava knjiga za vas. Ja sam oduševljena ovom knjigom, kao i samim Wim Hofom. Zaista ima posebnu životnu priču koja dira u srce. A opet je primjer ogromne hrabrosti i ustrajnosti.

Kad uđete u hladnu vodu, više ne razmišljate o hipoteci, sljedećem obroku i emocionalnoj prtljazi. Ne bavite se razmišljanjem. Ledeno je, a vi samo preživljavate.

Za kraj ću citirati Wima: “Ovom jednostavnom metodom dostupnom svima, možemo promijeniti svijet i duše, jednu po jednu. Ograničeni smo samo dubinom mašte i snagom uvjerenja.”

Nemojmo se prepuštati beznađu, već pozitivnosti, prisutnosti, uvjerenju da sami upravljamo svojom sudbinom i da smo kapetani svoje duše. Kad postanete sretni, snažni i zdravi, zračite poput sunca i prenosite svoju toplinu na druge. Postajete iscjelitelj i u tom iscjeljenju postoji božanstvenost koja nadilazi jezik i dogmu društvenih uvjetovanosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: