Žena u bijelom kimonu – Citati

* Živjeti u ljubavi je sreća. Živjeti za ljubav je ludo. Živjeti za kad bi bilo je nepodnošljivo.

* Brige daju malim stvarima veliku sjenu.

* Osveta samo stvara novu osvetu.

* Istina također ima svoje vrijeme. Dođe li prerano ili prekasno, tada je laž.

* Crveno nebo ujutro mornarima je upozorenje.

* Kako da znam koji put odabrati? Kako da znam, okaasan? – Sudbina određuje hoćeš li odabrati pravi. Odabereš li krivi i to je sudbina. Dakle, moraš izabrati ljubav i biti spremna uživati u tome što si odabrala.

* Na kraju dana, ako mi se vratiš, dočekat ću te sa svom svojom ljubavi. No, ako se na kraju dana ne vratiš… Ako se ne vratiš, moja će ljubav biti kao tvoja sjena, postojana i uvijek uz tebe.

* Umorna si? Natjeraj se. Važno je pobijediti, ali još je važnije kako pobijediš.

* Ako je brod žena, onda je muškarac more. Poštovan zbog svojih dubina, prostranstva i nevjerojatne snage. Na površini je jedno, a ispod površine milijun drugih stvari. Uživam u onom što je ispod površine. Sreća.

* Vrijeme je tvrdoglavo stvorenje koje uživa u tome da čovjeka muči. Kad je sretan, širi krila i leti. Kad čeka, teškim nogama vuče se kroz debelo blato.

* Vrijeme je nepristrano. Svejedno mu je jesmo li sretni ili tužni. I ne usporava, i ne brza. Ravnocrtno je stvorenje koje putuje u jednom smjeru, postojano čak i za vrijeme tugovanja.

* Smrt je samo prolazak. Ovdje smo da slavimo ljudski život i da ljudima pomognemo prijeći u drugi.

* Da bi znao kamo ideš, moraš znati i svoje korijene, i svoj cilj.

* Putuj svijetom da tražiš i vrati se kući da nađeš.

* U životu, pametni stvaraju svoj rad dok se budale žale na pakao, no ja mislim da je jedno i drugo neizbježno, ali oboje je privremeno. Raj nije mjesto na kojem će se u budućnosti odmarati tvoja duša. To je pronalaženje sreće u trenutačnom stanju. Isto tako nema ključeva na vratima pakla, to je samo patnja koja traje neko vrijeme.

* Uspjeh stvara prijatelje, neuspjeh ih potvrđuje.

* Čovjek kojega nešto iznenadi napola je poražen.

* Često želimo uništiti ono čega se bojimo, ali na taj način uništavamo sebe.

* Tko loše počinje još lošije završava.

* – Mnogi imaju sreću, ali malo ih ima sudbinu. – Jednoličan redovničin glas je hrapav ali nježan. – Možeš bacati novčić, dijete, ali sudbina pokriva obje strane. Ovdje si gdje trebaš biti. Sreća s tim nema nikakve veze.

* Koji put moraš gurnuti štap u grmlje da istjeraš zmiju.

* U ovom trenutku, nisam sigurna ni u što. Ni u koga. Bolje da je čovjek gladan nego da ga nema.

* Čak i ništa je nešto. Ona je nešto.

* Muškarac ima tisuću planova, nebo samo jedan.

* Postoji veza između obitelji i prirodna potreba da se ta veza povuče. Osjećala sam to. Bila sam blizu.

* Tuga i sreća ne prolaze. Ostaju duboko zakopane i uvučene u naše kosti. Stojimo na njihovim nesigurnim nogama, nastojeći održati ravnotežu i onda kad je nema. Postoji samo ljubav. Samo istina. A to je moja.

* U Japanu postoje dvije vrste ljubavi. Obiteljska ljubav prema ženi i djeci i ljubav prema prijateljici s kojom suprug održava vezu izvan doma. Ja želim onu u braku, ali želim i svoj dom. Ne želim da mi ga vodi nekakva zlobna svekrva.

* Moj otac je umro, ali ja sam postala duh. Moja nemirna narav stalno me je bockala i nije mi dopuštala da zaboravim sve. Kako bih i mogla? Kao s kućom, od obitelji gradimo temelje, a od iskustva zidove. Ali kad ti se počne micati tlo pod nogama kao što se meni dogodilo? Otac kojega sam mislila da poznajem sada je postao netko drugi. Obitelj u kojoj sam odrasla sad se proširila i uključuje još nekoga. Bez obzira na godine, čovjeka to promijeni.

* Onda smo mi najbolje prijateljice. Tri majmuna. Smiješimo se jedna drugoj. Tako se nazivamo. Hatsu je onaj koji pokriva oči, previše toga je vidjela. Ja sam onaj koji pokriva uši, progonjena plačem dječjih duša. Jin je onaj šutljivi, govori tiho i samo nekoliko riječi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: