Čudak Šumek; Zimski kaputić mišića Marka; Pikavica Evica upoznaje svijet

“Čudak Šumek” je priča o Mirkecu i Veljku koji je poznat kao Čudak Šumek.

Mirkova mama se iz godine u godinu trudila uzgojiti najljepše cvijeće kako bi osvojila nagradu na cvjetnom festivalu koja joj redovito izmakne. Ove godine razboljela se od gripe, a dok se Mirko brinuo o majci ruže su se smrznule. Mama je bila tužna, a Mirko još tužniji jer je mislio da se mama ljuti na njega. Jednog jutra Mirko se probudio sretan, sa posebno odličnom idejom. Odlučio je otići duboko u šumu i ubrati najljepši cvijet svojoj majci kako bi opet bila sretna. No, u toj istoj šumi živi Čudak Šumek. Za njega svi znaju, ali ga nitko nije vidio. A što je najstrašnije, Mirko se te večeri nije vratio doma iz šume i mama se jako, jako zabrinula…

Ova priča je jako zanimljiva i poučna. Dječak Mirko skrbi se za svoju mamu koja leži bolesna. Koliko god bila roditeljska ljubav neizmjerna, toliko je i dječja ljubav jednako velika. Iako mali, ponekad u pravim trenucima pokažu ozbiljnu zrelost i brigu za bližnje, posebno roditelje. Jako mi je žao bilo što je Mirko stekao dojam da se mama ljuti na njega zbog promrzlog cvijeća. Danima se mislio kako usrećiti mamu i pronaći za nju najljepši cvijet. Nije ga bilo strah niti poći u daleku šumu gdje živi “strašni” Šumek. A tek ono što dalje slijedi, ali neću vam otkriti što, zagrijalo je moje srce do maksimuma. Mirko se pokazao kao mali, hrabri dječak sa ogromnim srcem koje je prepuno ljubavi za sve. Nadasve plemenito, čisto i nevino. Odlična, odlična priča koju vam svakako preporučam za vaše male juniore.

“Zimski kaputić mišića Marka” je još jedna pričica koja mi se jako svidjela.

Stigla je jesen i lagano je zahladilo. Mišić Marko se spremao poći na livadu igrati se, ali prije toga mora pronaći svoj kaputić od prošle godine. Pronašao je svoj zeleni kaputić i tople čizme i požurio spremiti se za van. Ali, ne, što je ovo? Nemoguće! Marko je narastao od prošle godine, kaputić mu je bio mali, rukavi prekratki, a nije ga mogao čak ni zakopčati. No, poslužit će za taj dan, a sutradan će sašiti novoga. Ali, i taj novi se raspao već prvog dana, a Marko više nije imao materijala da ga doradi, a kamoli da napravi novoga. Tko će sve pomoći Marku da skupi potreban materijal za novi kaputić, ostavljam da sami otkrijete…

Ova priča je također jako poučna. Iako je mišić Marko pomalo nemaran i brzoplet, pokraj njega su dobri prijatelji koji će ga savjetovati, usmjeriti i pomoći mu. Dobar prijatelj je onaj koji pomaže u nevolji. Marko je zaista sretan što ima tako dobre prijatelje. A znamo da kad se male ruke slože, sve se može. Tako i naš mali mišić Marko uz pomoć svojih dobrih prijatelja ne mora strahovati od zime, može bezbrižno uživati u igri na livadi sa svojim društvom. Predivna, jako poučna priča koja djecu uči onim bitnim životnim vrednotama, cijenjenju pravog prijateljstva i solidarnosti prema drugima. Velika preporuka!

“Pikavica Evica upoznaje svijet” je malena slikovnica koja je prvenstveno namijenjena poticanju rane stimulacije kao ključa otvaranja maksimalnih djetetovih potencijala. Namijenjena je kako najmlađima, tako i odraslima. Primjenom odabranih razvojnih aktivnosti kod najmlađih potiču senzomotoričke, kognitivne, socijalne i emocionalne vještine. Uz te aktivnosti mališani postaju motorički spretniji, senzorno zadovoljniji, samostalniji, a samim time i sretniji. Uz slikovnicu dodan je i pregled senzo – motoričkog razvoja djeteta od rođenja do navršenih godinu dana. Točno je opisano što se očekuje kod bebina napretka u određenom vremenskom periodu.

Sve tri slikovnice mogu se naručiti preko izdavača Naklada Šumek.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: