Ratnik – Margaret Mallory

Ratnik je treći roman iz serijala Povratak Gorštaka u kojem se četiri neustrašiva,hrabra ratnika vraćaju u Visočje kako bi vratili svoju zemlju i svoja prava.No,ono što su proživjeli u svojim ratovanjima nije ih ni približno pripremilo na ono što ih čeka,a to je osvajanje srca tvrdoglavih škotskih ljepotica.

Duncan je bio kao vučjak,krajnje odan i nježan prema svojoj obitelji,a najopasniji ratnik dok ih je branio.

Duncan MacDonald bio je zaljubljen u sestru svoga najboljeg prijatelja Connora.Ali,kako je prelijepa Moira bila kći njegova starješine,Duncan nije gajio nikakve nade u njihovu ljubav,s obzirom da je on bio vanbračno dijete čiji otac nije bio poznat.No,Moira se zaigrala s njim i privukla ga toliko da se bilo teško othrvati strastima.Saznavši za njihovu vezu,starješina je poslao Duncana na bojno polje,a Moiri pronašao muža.Ono što nitko nije znao jest to da je Moira tada ostala trudna s Duncanom,pa je lagala mužu da je porod malo uranio.Njezin muž bio je nasilan čovjek,omalovažavao je Moiru,a nerijetko je i udarao pred sinom.Moira je živjela za dan kada će sa sinom uspjeti pobjeći što dalje od tog nasilnika.

S druge pak strane,na otoku Skyeu,stara vračara upozorila je Connora da mu je sestrin život u opasnosti.Zabrinut za Moiru,prvi se javlja Duncan da ju spasi,ako ne ništa drugo,za početak će poći kao gajdaš u dvorac izvidjeti da li je stvarno u opasnosti i proučiti dvorac i obranu.U međuvremenu je Moirin sin otet,a ona strahuje za njegov život.

Što će se dalje događati,hoće li uspjeti spasiti sina i kako će reagirati Duncan i Moira kad se vide nakon dugi niz godina razdvojenosti,s poljuljanim povjerenjem jedno u drugoga,ostavljam da saznate čitajući knjigu…

Kao što već znate,obožavam priče o hrabrim ratnicima kojima ljubav zavrti glavom.Taj spoj hrabrosti i neustrašivosti naspram ljubavi i nesigurnosti koju ona donosi.Te nove osjećaje koje u sebi otkrivaju ovi momci koji svima predstavljaju strah i trepet na ratištu,a pokleknu pred osjećajima koje u njima izazivaju neustrašive dame koje znaju što žele.

Moira malko odmahne glavom.Kako može muškarac koji u svakom smislu te riječi izgleda kao snažni ratnik,imati tako nježne ruke?

U ovoj priči,osim što je neustrašivi hrabri ratnik,naš junak je i odličan gajdaš.U svakom planu je savršen svima oko sebe,ali za sebe ne.Njega strašno muči njegovo podrijetlo,koje mu staje na put ka sreći.Naime Duncan je dijete kojeg otac nikada nije priznao i to je ono što ga muči iskreno,u duši.Toliko da je u stanju odreći se svoje ljubavi ako joj ne može pružiti prezime dostojno statusa starješinine kćeri.Na kraju bivaju naprasno razdvojeni,ali gledano iz drugog ugla,bolje da je i bio protjeran jer u to doba kazna za njihov “grijeh” bila je smrtna.

Oprezan čovjek dulje živi.

Nakon što se ponovno sretnu,čeka ih mnogo zavrzlama koje moraju riješiti međusobno,ali može li se išta riješiti s poljuljanim povjerenjem?Kad ga jednom izgubiš u nekoga u koga si ulijevao sve nade,teško ga je povratiti nazad.

Bila je previše i povrijeđena i prestrašena da bi mu vjerovala.No sjetivši se kako ju je gledao dok je pjevao pjesmu o svojoj tamnokosoj ljubavi,u srcu je znala da ju doista voli.

Nije zaboravila da ju je Duncan ostavio,ni sve ono što je zbog toga propatila,godine života u strahu,i to što je njezino tijelo iskorištavao muškarac kojega se gnušala.Nije zaboravila ni to da se na tisuću lukavih načina morala boriti protiv Seanova utjecaja na njezina sina.

Ako ste kao i ja ljubitelji priča o neustrašivim škotskim ratnicima i njihovim pohodima na ženska srca,ova knjiga će vas osvojiti na prvu.A uskoro izlazi i četvrti dio ovog serijala,pa ga s nestrpljenjem očekujem.

Izdavač:Mozaik knjiga

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: